05.06.2013. Este sábado 8 de xuño, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu receitario Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Ourense, que está instalada na Alameda da cidade. A continuación, a autora asinará exemplares nas casetas das librerías onde se vende esta publicación.
29.05.2013. O recinto feiral de Silleda acollerá do 13 ao 16 de xuño a 36º Semana Verde de Galicia, unha edición na que as razas autóctonas galegas en perigo extinción serán sen dúbida as protagonistas dentro da área gandeira.
23.05.2013. Mañá, sábado 25 de maio, ás 12.00 horas, Rocío Garrido Caramés presentará o seu libro de receitas Cociñando coas razas autóctonas na Feira do Libro de Pontevedra. A continuación, a autora firmará exemplares na ...
21.05.2013. Dende hoxe e ata o vindeiro día 10 de xuño, o restaurante parrillada Santa Comba (San Pedro de Santa Comba, Lugo) acolle unhas xornadas gastronómicas de tenreira de raza Cachena procedentes de animais seleccionados da explotación Cachenas de San Breixo (Triacastela, Lugo).
2.05.2013. Este domingo 5 de maio celebrarase a X edición da Festa da Empanada de Forquellas e Cachena da Serra do Quinxo, que terá lugar no pavillón polideportivo de Entrimo (Ourense). A comida comezará a partir das dúas do mediodía e os asistentes poderán degustar un menú composto por empanada, carne cocida, pan, viño e sobremesa. O prezo da ración será de 12 euros por persoa.
12.04.2013. A Asociación de Empresarios de Turismo do Eume (Tureume), en colaboración coa Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, porá en marcha o próximo venres 12 de abril unha nova edición das Xornadas Gastronómicas da ...
3.04.2013. O 6 de abril celebrarase na praza da Vila de Sarria (Lugo) a Feira da Sala e Produtos da Comarca. Este evento, organizado polo GDR 6–Asociación Os Sete Castros, contará coa presenza da raza Cachena a través da gandería Cachenas de San Breixo. Este criador acudirá á feira cun stand no que, ademais de presentar a súa gandería, realizará unha degustación de carne de cachena da súa explotación.
Xantar, Salón Galego de Gastronomía e Turismo, que se celebra en Ourense do 6 ao 10 de marzo, é unha feira que alcanza a súa décimo cuarta edición e que transforma o recinto de Expourense nun gran centro de restauración. En 12.000 metros cadrados cubertos recréase unha vintena de restaurantes con todos os detalles e servizos. O obxectivo é dobre: exaltar as materias primas coas que se elaboran os menús e fomentar a calidade e a prestación do servizo.