12.04.2013. A Asociación de Empresarios de Turismo do Eume (Tureume), en colaboración coa Federación de Razas Autóctonas de Galicia-Boaga, porá en marcha o próximo venres 12 de abril unha nova edición das Xornadas Gastronómicas da Tenreira Cachena, cuxas anteriores edicións se celebraron no Eume e este ano, como novidade, esténdense ata o Mandeo.
O acto de presentación está programado para as oito da tarde no Centro de Interpretación das Fragas do Eume e nel haberá diversos relatorios entre os que hai que destacar o dun criador da raza Cachena, Miguel Pernas, da gandería Tras do Río, que leva varios anos participando e colaborando nestas xornadas. Ademais, neste acto haberá degustacións de carne de Cachena organizadas polo restaurante Andarubel.
As xornadas, que durarán ata o 30 de abril, contan este ano con 13 establecementos participantes que sorprenderán aos seus clientes con receitas de tenreira Cachena nas súas cartas. Deste xeito os establecementos participantes este ano son :
- Restaurante A Pitanza (Pontedeume)
- Restaurante Andarubel (Pontedeume)
- Restaurante Casa Peizás (A Capela)
- Restaurante La Solana (Cabanas)
- Restaurante Casa Platas (Aranga)
- Albergue Alvarella (Vilarmaior)
- Casa de Sixto (Paderne)
- Hotel de Naturaleza Monfero Rural (Monfero)
- Parrillada Terranova (Oza dos ríos)
- Restaurante y Hotel Rectoral de Cines (Oza dos ríos)
- Parrillada San Isidro (Bergondo)
- Restaurante La Paz (Coirós)
- Restaurante O Garfo (Irixoa)
Este tipo de iniciativas tratan de potenciar sinerxias entre gastronomía e medio rural, servindo como escaparate para que o público en xeral poida coñecer e degustar unha carne tan especial como é a da raza Cachena.